söndag 31 juli 2011

Norbergfestivalen

Ulf och jag träffades på en festival för 10 år sedan. Vi älskar festivaler. Men de senare åren har vi blivit för bekväma för att bo i tält och vara smutsiga av lera och utspilld öl. Dessutom har vi fått barn. Så musiken har liksom hamnat i andra hand. Eller tionde. Men så hörde vi om Norbergfestivalen. Inte var det första gången vi hörde om den. En lugn tillställning där man lyssnar på musiken och inte pratar när folk uppträder. Ambient musikhögskolesynth som framförs av chalmerister. Typ. För nördar.

Men i år skulle de ha en modulträff, som givetvis Ulf skulle behöva gå på, och så läste vi att de skulle ha "babyrave". Saken var klar, vi skulle dit allihop (japp, nördstatus på oss, Ulf köpte tom en fetivaltröja för att bekräfta detta även på hemmaplan)!  Poppy och Eddie ska babyrava, punkt! Tyvärr hittade vi inget vandrarhem eller annan bra övernattning eftersom vi var ute i sista minuten, så vi bestämde oss för att åka fram och tillbaka över dagen, två timmar enkel väg. Så kom vi dit igår. Norberg är en fin håla!
Och wow, konsertlokalen hette duga, den ser ut såhär:

Vi fick vänta en stund på att ravandet skulle börja, så Poppy passade på att gunga lite, i hemmaslöjdade gungor.


Vi väntade ännu mer, nu på Ulf som skulle bli klar med sin modulträff. Poppy läser inte programmet för festivalen.


Hon drömmer sig bort till aporna på Parken Zoo.



Så började musiken och ett tiotal blöjbarn röjde loss. Eller mest deras föräldrar som väldigt gärna ville ha kort på sina dansande småttingar.


Sen trodde vi att Poppy hade dansat färdigt, men då ville hon tillbaka. Många tonåringar brukar skryta med att de var på festival första gången när de bara var "15år" eller så. Eddie och Poppy kan nog skryta på dagis. Trots det var de inte yngst på festivalen.

Dagen blev väldigt lyckad, och vi var hemma först sent på kvällen. Detta kanske också berodde på att vi gjorde tre stopp när vi skulle köra hem, ett för att titta på kor, ett för att mata lamm, och ett för att inte krocka med en älg med tillhörande familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar