måndag 29 november 2010

Grattis! Poppy är inget spädbarn längre!

Igår fyllde vår  Poppy 1 år!

Självklart måste man då även ha ett riktigt barnkalas, så Poppy bjöd in sina bästa vänner!

Vilka var med? 
På bilden ser vi från vänster sett David och Alice. Deras son Benjamin i grönrandig tröja sitter en bit bort.

Vid fönstret sitter Hanna och maken Peter står upp bredvid deras Casper.

Vid den högra väggen sitter Anders och Cammi med lilla Betty i svartvit klänning.

Och längst fram sitter Anna. maken John är vid bilen och hämtar en skötväska, men sonen Tage ser vi i mitten av rummet.

Själv ser ni bara ryggen på mig, och Poppy sitter självklart i festens centrum, klädd i finaste farmorklänningen!



Alla äter!


Mat var vuxna.


Mat för barnen.


Poppy leker med glitter som fanns i ett av paketen.

Poppy och Benjamin gymnastiserar.



Poppy säger godnatt när de trötta gästerna går hem. Och hittar äntligen ett tillfälle att undersöka ögonen på en jämnårig.


Det blev så mycket kalasmat över att vi bjöd över grannarna på kvällen. Här leker Jana och Poppy med en födelsedagsdekortaion som hon fick av mormor och morfar.


Och presenthögen! Vilken hög! Tur man har den, för idag fick Poppy sina ettårssprutor. Den första tog hon med stor tapperhet, men hon kunde inte låta bli att gråta lite när hon fick den andra. Tur då att man kan komma hem och leka med en massa nya spännande saker!

en Röd Elmodocka av oss,
en äkta! Diorkofta av Moster Anna,
ett paket prinsessblöjor samt en passande bok om bajs av Bejnamin,
två badleksaker av Tage,
ett träpussel av Casper,
komplett köksutrustning till minispisen, samt även trendiga armband av Betty,
ett halsband och benvärmare av farmor och farafar,

 och en bok med massa sagor i av grannarna.


lördag 27 november 2010

Besök hos Tage


Igår var vi och hälsade på hos Tage, Anna och John i tassemarkerna utanför Rimbo i en fantastiskt fin röd stuga. Poppy var enormt glad över att få träffa Tage igen eftersom de inte setts sedan i somras. Under kvällen fick han många blöta pussar av Poppy, själv verkade Tage något mer avvaktande.

Vi andra hade också en trevlig kväll, men mer fokuserade på sällskapet, god mat och gott vin. Så mycket att det inte blev tid till mer än en snabb bild på Tage och hans pappa John.


Idag har vi varit på badhuset, storhandlat och förberett lite inför morgondagens födelsedagsfirande. Bland annat har vi bakat kakor och Poppy blev ganska upprörd när hon bara fick provsmaka en liten bit och inte en hel kaka.

fredag 26 november 2010

Öppnis hos Betty

Idag var vi bjudna till Betty och hennes mamma Cammi. Där var också många andra barn från deras mammagrupp. Poppy blev inspirerad av alla som kunde stå och gå så bra, så flera steg blev tagna!

Men det var även tid för annat viktigt. Här putsar Betty kylskåpet med sin strumpa, Poppy suger på en pusselbit för att preparera den inför kommande putsning.


Det bjöds även på en sagostund och sångstund med alla traditionella öppnissånger.


Men vi fick även smaka en  väldigt god mint- och nougat kladdkaka. Först blev Betty så sugen att hon fick smaka.


Och då tiggde sig Poppy till en smakbit hon med.

Mer moster Anna

Poppys bästa moster är på besök. Men det är svårt att hinna med att träffa henne. Vi hämtade henne i går kväll vid flygplatsen. Det bjöds på lite sång i bilen, men sen somnade alla till nya Plus. Inte alls lika bittert som förut. I morse hann vi lära oss hur en hårfön fungerar, fotograferas lite samt äta korv ihop. Sen  var moster tvungen att flänga iväg till den där utbildningen igen.

Poppy längtar till mosters nästa semester då moster lovar att passa Poppy  hela dagen lång!

onsdag 24 november 2010

Poppy gillar inte rå potatis

Poppy bara älskar att sortera, omfördela och packa om precis allt. Och hon älskar att äta allt, mossa, strumpor och andra goda mark och golvfynd. Men rå potatis, det är inget gott!




Och även om vi isolerat oss större delen av denna mycket snöiga och blåsiga dag, så var vi bara tvungna att provåka pulkan!

Vad kommer vi bjuda på på kalaset på söndag?

Poppy mörar tobleronebitarna som hon tänkte servera på 1-årskalaset på söndag. Tur att de har papper runt sig och tur att vi har en ny, obehandlad påse att ta fram på dagen D!

tisdag 23 november 2010

Öppna förskolan


Den senaste veckan har det egentligen inte hänt så mycket och det har därför också varit rätt så snålt med uppdateringar här på bloggen. Men i dag var i alla fall Poppy på öppna förskolan. Inte den som hon och Alva brukar gå till i Fullersta utan den i Stuvsta. På tisdagarna är det nämligen "Pappagrupp" där. Pappagrupp på öppna förskolan verkar inte skilja sig nämnvärt från den helt normala öppna förskolan mer än att alla pappor går dit en given tid, en given dag. Därför är det mycket mer både barn och vuxna än normalt. Det är också mer demografiskt homogent.


Öppna förskolan i Stuvsta har stora, fina, ljusa lokaler som barnen kan stoja omkring i. Det finns också ett litet garderobsliknande blindtarm till utrymme. Där föredrar de flesta av barnen att vara. Så även Poppy som finns någonstans i de lägre segmenten av barnen på bilden.


Just på den här bilden stöder sig Poppy som vanligt mot något tryggt och fast när hon går. Men de senaste dagarna har hon tagit allt fler små stapplande steg utan att hålla sig i. Det nuvarande rekordet är fyra eller möjligen fem steg innan hon sätter sig pladask. Men uppenbarligen kommer det inte att dröja länge förrän vi måste barnsäkra mycket större delar av huset.

torsdag 18 november 2010

Meritlista

Här bjuder vi på ett månadsgammalt favvokort från Ben Sherman-affären i Londons väntrum. Allt för att påminna oss om vilka enorma framsteg Poppy har gjort sedan dess!
Poppy kan numera:

-ta två tveksamma steg

-stoppa in sin strumpa i luckan på dvd-spelaren, öppna och stänga luckan med ett knapptryck (nytt för dagen)

-veta att strumporna och skorna passar på fötterna, men kan inte ta på sig dem

-förstår viss uppmaningar, såsom "pussa katten", "bada kon","kom" och ganska sällan "nej" 

-sätta sig själv upp på Nalle Puh bilen, även ställa sig upp på den, men då får jag hjärtknip och tar ner henne

-dra in fingrarna så det blir lättare att ta på tröjor

-kissar i pottan varje morgon

-veta att vi ska se på barnprogram och skrattar av glädje bara vi sätter igång youtube på tv´n

-sortera Duplodjur i lådor och även dra ut och knöckla in mina sedlar i plånboken

-stå minst en halvminut utan stöd ,och även ställa sig upp på mitt på golvet utan hjälp

-härma rörelser, Imse vimse exempelvis

-tycker det är otroligt kul om vi gör "fel" saker, blöja på huvudet, napp i munnen etc

-sätta på ett nyckelband runt halsen






onsdag 17 november 2010

Poppys första steg

Poppy har tagit inte mindre än fem steg på Öppnis i måndags. Denna bedrift har vi försökt få henne att göra om. Hon kan, men vill inte. Fast hela dagen har vi tränat på att gå med henne när jag bara håller i ena handen, det accepterar hon, om man mutar.

Exempelvis med en tur till lekplatsen och rutschkaneåk...

Eller en rejäl gungtur i hokuspokusstolen. Med resemat. Poppy gillar kycklingminikorv. Väldigt mycket. Potatisen ratar hon. Hon försöker även få igång mig på allsång till Imse visme.
Och hur ser hon ut? Som hon gör mest hela tiden, dvs med bara en strumpa.

Självklart förstår jag att ni är nyfikna på hur vi fick fram bedriften i måndags. Svaret heter russin!

Och även om vi inte lyckats fånga alla fem, så bjuder vi på ett halvt!

lördag 13 november 2010

Paket på posten

Idag hämtade vi ut ett paket på posten från farmor Lena. Och både Poppy och jag blev glatt överraskade båda två. det fanns två gråsvarta mössor till blöjbytarna, och en härligt lång vinterponcho till Poppy. Den är specialbeställd av Poppy. Första tanken var att vi skulle sätta på den lite kyligare dagar när vi bara skulle in och ur bilen. Men det är den alldeles för fin för, och nu kommer det bli ett nytt favoritplagg!

Den har hål för armarna, en perfekt passande huva, en fin krage, söta knappar, ja, Poppy kunde inte sluta titta och ta på den! Här går den att se lite bättre på Lenas blogg!

fredag 12 november 2010

Alvas mamma är fotograf

Alvas mamma delar med sig! De här korten tog hon på Öppnis idag! Man tackar ock bokar!

På kort nr 2 visar Poppy att hon inte fått minsta lilla tand än, och därför låter hon tungan sticka fram på de andra korten istället.




Fotografering på öppnis

Äntligen var det Poppys tur att få göra en traditionell dagis/skolfotografering. Hon valde klänning och givetvis frisyr med omsorg och tränade även på miner.

Skulle hon se fundersam och seriös ut med lite Hamletkänsla?


Eller kanske förvånad?


Tillslut bestämde hon sig för ett äkta Poppyleende.


Resultatet med blåskärm, stora lampor, pläd och annat som hör till kommer i brevlådan om några veckor.

Efter en hård fotosession väntades belöningen, lek med Alva!


Och när mammorna skulle äta, passade Poppy på att ta sig en liten tupplur.


Medan Alva var pigg och bjöd alla runt bordet samt en icke närvarande hund på köttbullar.

torsdag 11 november 2010

Betty, Bilbarnstol, Barnens IKEA

Poppy har haft några intensiva dagar.

Idag var hon på besök hemma hos Betty. Betty hade många spännande leksaker, och ett bord som var helt perfekt att leka titt-ut under.


Men inte nog med det. I går var det miniöppnis, dvs lekhörnan på IKEA. Bättre lekplats är svår att hitta. Rutschkanan var en favorit. Lite svår att ta sig upp i bara.



Tillslut gav hon upp och väntade på att rutschbaneservicepersonalen skulle rycka ut. Igen. Om igen. Och igen. Och en gång till. Igen.



Och även om bvc klagar på att Poppy växer för lite, har hon nästan vuxit ur sin första bilbanstol. Så vi har köpt en ny. Britax Hi way. Det är en "budget" bilbarnstol för "bara" 2700kr. Relativt lätt, relativt enkel att montera. Men framförallt så gömmer man det riktiga bilbältet under stolen, så man slipper ha det i vägen när Poppy ska in och ut ur stolen. Vår var brunguldig! Ska räcka till Poppys femårsdag, så hon får vara lite försiktig med majsbågarna och annat snask under bilresorna framöver.


måndag 8 november 2010

Trött.


Efter en dag på öppnis kan den mest hårdnackade sovmotståndare vara tvungen att unna sig en tupplur.

söndag 7 november 2010

Att trötta ut en mormor

Att busa en hel dag innebär att i alla fall vissa i familjen blir trötta. Precis som farmor Lena påpekade i en kommentar så var Poppy piggare än morfar under gårdagskvällen. Och inte bara morfar, även mormor var sömnig vid 22.00.
Här arbetar hon för fullt med att bada samtliga nappar och utvalda duplo-leksaker i en gammal kexburk.



Men det hindrade inte vår Poppy att busa lite till. Och klänger man upp i mormors famn, så måste hon ju hålla sig vaken.



Sen demonstrerade Poppy hur fint hon kan sitta på huk. För det är Poppys älsklingssittställning. Huk är så praktiskt för det är så lätt att ställa sig upp, och sedan tillbaka till huk igen, utan att behöva dunsa ner på golvet.

Nu är det grisens tur att bada.


Men tillslut så närmade sig kvällen (natten) sitt slut och Poppy somnade.

lördag 6 november 2010

Lördagsbus med morfar

Denna dag har Poppy mest lekt! Dagen började med ett brödbak. Poppy hjälpte morfar med att dra ut plastpiggar från det nybakade brödet. Det är sådant som måste göras om man har en äkta bakmaskin.


Solen sken och alla tog en promenad till lekplatsen.


Poppy har något bus i sikte.


Och efter en hård dag slocknade hon vid 19.00 tiden. För att vakna upp en halvtimme senare full av ny energi och undran över vad kvällen har att erbjuda. Kvällen är bara barnet! För de senaste dagarna har Poppy somnat efter 23.00. Poppy tycker om att ha vuxentid med mamma, mormor och morfar.