torsdag 31 december 2015

Besök

Johan, Carrie och Hilma är här! Vi börjar firandet med en sväng till pulkabacken!

onsdag 30 december 2015

Liljevalchs

Liljevalchs har gratis entré på onsdagar. Även barnens pysselverkstad bjuds det på. Vanligtvis arbetar vi ju på onsdagar, men idag när jag har "jour" passade vi på.
Just nu har de dessutom en spännande futuristisk modeutställning  med kläder som blinkar, skimrar och leker med perspektiv.
Stora designers och verkligen spännande rum. Mycket bättre än förväntat. 

Poppy sydde en Barbieklänning och Edwars limmade ihop en hatt! På översta bilden skådar ni Edward med hatt bredvid en matchande Prada. 

Nyckelviken

Nyckelviken är fantastiskt även på vintern! En alldeles lagom backe finns. Inget kul om några år, men perfekt just nu. Och det bästa, i år orkar barnen dra upp sina snowracerar på egen hand.

Avslutade med obligatorisk varm choklad och smörgås.

Klä ut sig

Ben, Poppy och Edward hittade skåpet med utklädningskläder! 

måndag 28 december 2015

Snö

Hurra!
Idag vaknade vi och trädgården var vit av snö! Jag åkte in till stan och jobbade några timmar. När jag kom hem möttes jag av Poppy och Edward, samt Ben i ute i snön. De åkte snowracer och tumlade runt. Tyvärr var det pudersnö och därför kunde vi inte bygga någon snögubbe.
Det går knappt att känna igen trädgården. Men så vacker den är i sol och nysnö!

söndag 27 december 2015

Morgon

Att komma hem, och upptäcka att farfar skickar massa spännande julklappar, som man får öppna, är toppen!!!
Grävmaskin, docka och "nått jättecoolt" från tv (avancerat domino).

Efter jul

Vi hade flera fina dagar i Halmstad! Även om barnen var sjuka i omgångar och det märktes av trötthet och hosta, var det tid med mycket bus också!

Gårdagens höjdpunkt var när vi lärde Kelly att gunga!

Ulf han också med FN kväll ute i förrgår. Zigges garage fick fem drinkpinnar av fem. Resten av de öppna ställena var totalt som jag mindes. Hopplösa.
På bilden ser ni "drink i drink" på Zigges, hipster, ekologiskt och väldigt gott!


Eftersom vi upptäckte ett nalkande oväder på kvällen, packade vi ihop oss på 20 minuter och åkte vid 20.00. Kite hastigt blev det, men vi åkte hem utan trafik och bra väglag. Skönt.

fredag 25 december 2015

Julafton

Vi har haft en fantadtisk julafton!


Resan började i förrgår då vi körde ner till mamma och pappa i Halmstad. Jag hade arbetat hela dagen och var väldigt trött. Till råga på allt blev båda barnen sjuka. Men vi valde att köra ner ändå och igår kändes barnen friska!

Anna, Stefan och Kelly kom, även Håkan. Alla samlade!


Vi väntade och väntade och väntade på tomten. Efter massa god mat och "Kalle Anka" dök han upp! Poppy såg direkt att det var Håkan, men Edward tror fortfarande att det är den riktiga tomten!

Mängder av fina presenter delades ut! Hurra! Alla glada och mycket att prova och leka med.

Men imorse... Blev stackars Poppy sjuk igen:(

Vi får se vad som händer under dagen. 

fredag 18 december 2015

Stickat

God morgon!
Om ni undrar varför jag varit frånvarande ett tag, beror det på att jag skaffat en ny hobby. Jag stickar! Jag är helt kass och kan bara räta, men jag lyckades få ihop en rätt skev, men silvrig(det viktigaste), silvertofs, avsmalnande för enkel knut men lite sticksig halsduk. Mottagaren blev vart fall nöjd. 

Idag ska Edward och jag ut och välja garn till hans halsduk!

söndag 13 december 2015

Kalas!

I fredags hade vi kalas tillsammans med Noras familj. 27 barn!!!
Vi skulle hyra gympasal och skolmatsalen och betala 500kr, på Ektorps skola. Men när vi kom 30 minuter innan kalaset drog igång, hade vi bara fått nyckel till matsalen. Vi bestämde oss för att den fick räcka, och gick in. Och döm om vår förtvivlan när matsalen var ostädad. Så i syoerfart fick vi städa och förbereda. Tur att vi var många!

Vi hann bli klara på minuten! Vi bjöd på korv med bröd och rulltårta med tillbehör.
Vi delade in barnen i fyra grupper och körde olika lekar. Noras storebror hjälpte till, och jag tror att alla var riktigt nöjda och glada. Presenthavet öppnades hemma. Viss övervikt på Frost-temat. Edward fick välja två två presenter till din glädje och Poppys generositet!

måndag 7 december 2015

Förberedelser


På fredag ska Poppy och hennes kompis Nora ha ett gemensamt födelsedagskalas. Och alla deras 40 klasskompisar är bjudna. Idag var det dags att dela ut inbjudningarna (lite sent) till kompisarna.

Lek

Igår fick jag lite lätt ångest över att jag leker för lite med barnen. Tänkte att jag måste vara mer närvarande och inte bara i närheten (med min telefon). Så jag och Ulf bestämde att vi båda skulle försöka.

Idag lekte jag därför med Poppy. Vi lekte Elsa och Anna och miniElsa och MiniAnna. Edward ville inte leka, han ville baka. Sån tur att vi hade deg klar!

söndag 6 december 2015

40-årsfest

Igår firade vi vår vän Anna, som fyller 40 år idag. Glömde helt bort att ta kort på allt, undantaget mina partyfixade barn.

Det var en mysig överraskningsfest, i en bygdegård i Rimbo! Riktigt fin lokal och trevlig fest!

Börjar med jul

Efter resan har jag haft svårt att få riktig jul-känsla. Alla säger "men Helene, det är långt kvar", men det tycker inte jag! Nu är i vart fall alla stjärnor och stakar uppe, ute lyser det och inne! Vi ligger efter med julpysslanset, så än kan jag bara stoltsera med två modulbyggda pepparkakshus.


Poppy 6-år

Uppdaterar glömda stoooora händelser. Nu har vi äntligen en sexåring i familjen!
Vi väckte Poppy med sång och paket! Hon fick massa fina saker. Den riktiga festen, då vi bjudit 40 barn i skolans matsal (ihop med kompisen Nora) är dock först om en vecka!

Mexiko

Hej! Hola!

Ibland när det händer lite för mycket, glömmer jag bort bloggen. Mycket har hänt på jobbet (jag har fått ett nytt uppdrag) och familjen har varit två veckor på Sandos caracol eco resort i Mexico, precis utanför playa del Carmen. Eller snarare, mitt i djungeln vid havet.


Vi var på precis samma hotell för två år sedan, och så nöjda så vi ville återvända. Jag var verkligen jättenervös för vädret innan vi åkte. Det verkade väldigt ostadigt. Men, när vi kom fram var det helt ok. Regnigt på kvällarna, men bara tre dagar med regn på dagen. Varmt regn som ändå ångade bort fort!

Cenote'n på hotellet! Vi snorklade där

Hotellet var sig likt. Al inklusive med massa mat, aktiviteter, pooler, en strand med fin strand och perfekt att snorkla vid.

Maten var bra! Bäst gillade vi den vegetariska raw-food restaurangen!


Poppy älskade barnklubben, hon fick vara med i shower och massa annat. Edward ville inte, och de flesta aktiviteterna var dessutom från  5år.

Ena tråkiga var att vårt första rum var mögligt och vi fick efter väldigt mycket strul byta. I övrigt låg rummet bra på det stora området. Vilda apor klättrade på balkongen! Dessvärre fick vi vara mer på rummet än planerat, båda barnen fick vinterkräksjuka på plats. Efter varandra...Fick ta det lungt och de orkade inte mycket under sjukdomen. Fick gå till sjukhusläkaren, och sen blev det bättre.

Vi gjorde bara två utflykter, en till den fantastiska parken Xcaret, en till playa del Carmen. Xcaret var verkligen fantastiskt! Dyrt, men så fint. Hade barnen bara gillat att snorkla hade det varit ännu bättre. Men otroligt nu med. Bäst var kanske ändå showen på kvällen. Stor wow-varning:)

Ballong-party i poolen. Barnen ville till min fasa bara vara i poolen.

Apor utanför balkongen!

Sista dagen hade vi tråkigt väder. Då flög vi drake med barnklubben

Och inne kunde man rida på tjur!

Eller hämta godis hos hotell-clownen

Poppy fyllde år ett par dagar efter vi kom hem. Hotellet firade henne i alla fall! Tårta och presenter till henne (och även Edward!) på rummet!

På hotellområder fanns riktiga ruiner, vi tittade runt. På kvällarna fanns shower där, med els, dans, mat och mycket stämning. Poppy fick vara med och dansa före indianerna kom



Fina med lite färg!