lördag 28 april 2012

Bådar gott inför framtiden

Idag var vi på en loppis här i närheten, mest för att vara ute i det fina vädret. Loppisen hölls vid en villautställning och där fanns en lekhörna för barn. Både Poppy och Edward gillade leksaksgräsklipparen bäst. Det känns skönt inför kommande somrar, det är mycket gräs på vår tomt och det är bra att veta att jag kan bli avbytt om tiotalet år. Hoppas bara intresset håller i sig till dess...

onsdag 25 april 2012

Alla Tiders altan

Dagens händelser (dessutom öppnis med Edward, kakbak, kaffe med snickare, byggvaruhus, mataffär, promenad 3 kilometer och massa bus):

Tema Tiden maskerad, igen på dagis. Suck. När inte dagiset har fantasi nog att komma på kreativa teman, får vi vara bättre. Jag designade en egen tröja till Poppy, som vi tryckte upp hemma. Texten på framsidan är inte så lite inspirerat av dagisnamn och avdelning, "- Simma lugnt alla tumlare, sa glada guldfisken".
På baksidan var det Poppy gånger 3, då, nu och framtid.

Sen var vi en sväng till Sats och Minisats. Två mycket nöjda och glada barn var där i en timme och busade medan jag rodde och sprang på band.


Slutligen firade vi att vår altan är färdig genom att spela lite boll och vingla ner i den nya spännande trappan. Vi är mycket nöjda, och förvånade över att vi faktiskt kan ha tur vad gäller hantverkare.


tisdag 24 april 2012

Minns ni oss?

Ojojoj, vad tiden rusar. Och tiden går sakta och rusar samtidigt. I augusti börjar jag jobba, vilket gör att jag vill utnyttja varenda sekund nu innan livet blir 8-17 igen. Eller nästan. Min gamla chef ringde och försökte tjata tillbaka mig idag. Hade hört att jag ville söka andra jobb. Lockade med soft schema och lediga fredagar. Lockande, ja.
Men vad har vi då gjort?Väldigt mycket.
Exempelvis så har v anlitat en snickare för att bygga en altan på en av våra klippor. Så här såg det ut utan altan.


och så här när den snart är klar.

Vi har även varit på öppnis i Flempan och målat.Vi hälsade på Siw, som tidigare jobbade på öppnis i Visättra. När Poppy var liten hängde ju Mona, Hanna och jag där jämt. Sen började M jobba, och Siw bytte arbetsplats. Men nu hälsade Hanna och jag på henne.  Lustigt, som att tiden stått stilla, så välkomnande.
Vi har även hunnit med Rådis några gånger, nu senast med Hanna och Casper samt Melker. Hanna och jag började dagen på Lekolar I Sätra. Verkligen värt ett besök, de hade "allt" vad gäller praktiska leksaker , färger och pyssel. Inte direkt billigt, men välfyllt och mer rejält än Panduro. Köpte bland annat guldpapper i Fyndhörnan, Kazooer, stora pärlor till stora pärlplattor och flera burkar färg.Givetvis glömde jag köpa vattenfärger i stora kakor, som var en av anledningarna till att jag ville dit.

Gungning på dubbelgunga med Casper.



 Och på hemvägen fick Edward en kanin i knät.

måndag 16 april 2012

Efter snö kommer isvatten

I lördags vräkte snön ner. Vi hade besök av Alice och Benjamin. Åkte lite pulka och åt väldigt goda kolor. Tyvärr fotades det inget under dagen, men vi bjuder här på vad som kom senare. Snön smälta väldigt fort, och vi fick massa vatten att plaska i. Vi gick en runda runt vattenreningssjöarna. Hittade både forsande vattenpölar och väsande gäss.

Om man tittar på snutten under och lyssnar noga hör man att Poppy  i slutet säger: Jag känner blöt.
Så sant. Trots att hon hade rejäla fodrade gummistövlar.

Eddie hade tyvärr bara utrustats i vanliga promenadskor, men otroligt nog var strumporna torra.
 På hemvägen plockade vi videkissar, och Poppy sjöng en egenkomponerad sång om dem, med tydliga inslag av en annan text och melodi.

söndag 15 april 2012

Äntligen åsna

Eddie har tittat längtansfullt efter Poppy de gånger hon fått rida ponny, kamel eller åsna. Idag tyckte vi att han skulle få chansen att prova, om han vågade. Poppy red iväg först, alldeles själv och alldeles lycklig.

Så blev det äntligen Edwards tur. Lite nervös...
Men det gick lysande!
 Och Poppy sprang entusiastisk efter och hejade på.

fredag 13 april 2012

Sång- och ritstund

Edward pratar inte så mycket än. Även om vi hört honom säga väldigt många ord vid lite olika tillfällen, är det mest "mamma" och "pappa" "hej" och "katt" som fortfarande kommer frekvent. Cirkus, apa, titta, Poppy, Eddie, gott, äta, oj där, ajajaj, ja listan kan bli lång på härmord. Och härmljud. Han älskar att repetera melodier han hör. men det är bara två sånger som går att urskilja. "Blinka lilla" och....hör på filmsnutten och gissa själv:-)

torsdag 12 april 2012

kolo kolo mlynske

Nostalgi.

När jag var liten dansade farmor, farfar och jag runt och sjöng "kolo kolo mlynske", runt en stolpe, runt runt, gång på gång, i deras vardagsrum. Nu dansar Poppy och Edward med sin morfar. Tills morfar blir trött och sen några varv till. Texten har  jag  pinsamt nog aldrig lärt mig. Fast när bara barnen  hör sjunger jag " kolo  kolom linsky, zra stiri zrinske, collosanna, pollamalla, odosissa odomillo ordobillo batz".

måndag 9 april 2012

Påsken

Japp, påsken kom tillslut. Med kalla vindar och regn. Förra året hade vi sommarvarmt, nu snarare vinterkallt.

Vi började redan i onsdags med förarbetet, att förvandla Poppy till världens sötaste påskkyckling inför dagispåskandet.


I torsdags bar det av till rådis, jakten på påskägget med häxan Surtant och Hönapöna. Och av en händelse var påskägget fyllt av russinaskar. Väldigt mycket barn och dålig sikt var trist i början, men blev roligare när skådespelarna kom fram och hälsade på just oss.


Se så modigt Edward tultar iväg själv.


Sen blev det parklek. Tack pappa Anders för fina kort.










Sen bar det av till Halmstad. Direkt sen, efter rådis vände vi i dörren. Och i Halmstad väntade cirkus Olympia på oss. Stora kameler, spindelmannen, hundar, Poppy studsade upp och ner och var överlycklig. I två timmar satt både hon och Edward med gapande munnar och klappade händerna. En riktig hit. Att Poppy sen fick rida på en kamel i manegen gjorde inte upplevelsen sämre.





Filmen visar exakt på sekunden hela ridturen.

Sen har det även hunnits med tivoli, vitsippeplockning, Ullared, massa godis och familjepromenader.


Tyvärr tappade vi bort Poppy på Pippiparken. Ulf letar och letar, men var kan hon vara?


Poppy förberedde sig inför firandet med att göra marsipankycklingar på öppnis.

Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 3 april 2012

Utvecklingssamtal

Idag var hela familjen på utvecklingssamtal ang Poppy. Vi fick veta att Poppy är en glad tjej på dagis. Hon pratar mycket, och nu flera meningar i följd när hon vill berätta saker. Det vet vi ju redan, men bra att hon vågar ta för sig på dagis också. Hon leker med andra barn, nu är det "buss" som gäller. De sitter på var sin stol på rad och...leker buss. Hon gillar att leka ute, att sitta och gräva i sandlådan. Hon äter tydligen helt ok, fast det var lite dubbelt. Å ena sidan åt hon bra varje dag, å andra sidan fick hon inte äta bröd om hon inte smakade på den vanliga maten liiite först. Vilket hon ibland inte ville göra. Men bäst är det känslan av att hon är glad när jag kommer och hämtar henne. Idag möttes jag av glada knackningar av henne och två kompisar när jag kom. Underbart!

Idag har Edward och jag varit på öppnis. Sen hämtade vi Poppy, och gick hem till Matilda och Ellen. De har en jättekul sandlåda. Matilda bjöd på sandsaft. Poppy rotar i sanden. Eddie och Matilda är jämngamla, och kommer gå på samma avdelning på dagis till hösten.


Och de har världens roligaste cykelsadelgunga som Pappa Hugo har byggt helt själv.

måndag 2 april 2012

Städhjälp

Efter fester måste det städas. Tur att man får hjälp ibland!

Påskfest

Halva veckan har vi planerat inför söndagens påskfest. En spontan tillställning med tema "gul". Vi började i Skärholmen för att köpa sockerpasta till vår tårta. Sockerpastan som vi köpte på Panduro, visade sig mest vara söt och inte jättekul. Roligare var istället vår lunch-date Alva. Alva fick världens största Dora-ballong. Wow!

Sen körde vi hem och påskpysslade lite. Nu kom Betty och Dexter över. När tjejerna målade vackra påskfigurer, passade killarna på att snacka hemligheter.

Sen, kom alldeles lägligt, en leverans med lampor från min moster Maria i Frankrike. Lamporna, som vi hade för att förgylla påskdukningen med var fina. Roligast var dock lådan.


Så var det dags för festen!
 Första barnbordet. Ungarna verkade trivas! Ellen, Poppy och Alva.




Eddie fick hänga vid vuxenbordet. Han hade nog helst bytt ner sig.
Och Matilda var underbart söt i sin påskklänning.

Och så tårtan. Regnbågstårtan. Kul att göra, väldigt söt, rolig att se på, och sa jag väldigt söt?
För den som vill prova hittade jag receptet här