tisdag 15 maj 2012

Försommar

I helgen tänkte vi sitta ute och äta, det är ju ändå försommar, mitten av maj och fint väder. Trodde vi. Märkligt nog delades familjen i två läger så snart vi insåg att det börjat regna rejält. De äldre ville gå in igen medan den yngre generationen inte var lika hariga.

torsdag 10 maj 2012

Cirkus i stan!

I påskas var vi på cirkus i Halmstad och Poppy fullkomligt älskade det. Så naturligtvis kunde vi inte hålla oss när det kom en cirkus till Stockholm (ok, det är rätt många cirkusar här, men vi valde en som var stor och hade elefanter). Poppy var något helt otroligt peppad och sken fortfarande som en sol efter dryga 20 minuters köande i snålblåst och lite regn.
 Lyckan blev inte mindre när föreställningen väl började. Under hela första timmen vägrade hon sitta i mitt knä (vilket hon egentligen var tvungen att göra eftersom så små barn inte får någon egen stol), som tur var hade vi hittat en sittplats precis vid mittgången och Poppy satt, gick och hoppade på trappsteget. Det är svårt att säga vad hon gillade mest, akrobater, elefanter, hästar och det mesta annat fick samma häpna blickar och rungande applåder.

 
Som synes var hon ganska uppslukad.

Kamelridningen i pausen börjar nästan bli en tradition. Den här var dock rätt mycket längre än de 19 sekunder hon fick sist.

onsdag 2 maj 2012

Fyradagarshelg

Att ha pappa Ulf hemma i fyra långa dagar är lyx. Även om det ska deklareras och annat som hör årstiden till. Och även om det rynkades en och annan deklarationspanna, så hade vi massor av tid till att vara ute och göra mer eller mindre viktigheter.

Sol, varmt och ny altan. Vi började med att fortsätta vår altanplanering. Vad ska det bli av den? Lekplats eller kaffeplats? Poppy anade oråd, och paxade området under. Byggde en "mysig koja", som bara hon få (och kan) komma in i. 


Vi köpte även loppisskor med usla kardborreband, fast fina jordgubbar på. Och vi åt tillhörande sura gubbar.
Eftersom lekplatsbristen är stor här i området, så var vi bara tvingade att göra en budgetsandlåda. Platsbalja med sand. Att locket kunde fungera som pool är en bonus. Mindre bonus är all sand som man får i huset när man kommer in och drar av kläderna.



Och jag förstår att ni undrar, vad tog vi oss för på valborg? Efter lite letande och sen väldigt mycket väntande kunde vi se en fin brasa tändas. Barnen var mindre imponerande och var mest intresserade av ballonförsäljarna bredvid.