söndag 21 februari 2016

Helg utan Ulf

Ulf har varit och spelat med sitt band i Tyskland. Det innebär att jag varit ensam med barnen hela helgen. Och, vi har faktiskt haft det fantastiskt fint!

Igår kom Ben och Clare hit på besök. Efter besöket åkte vi till Nacka Forum för att köpa en present, Edward ska på Frost" kalas imorgon. Sen myste vi, pysslade, och tittade på Melodifestivalen.

Poppy målar och Edward klipper

Melodifestivalen, Edward dansar!

Poppy läser

Idag hade jag (och Poppy) tur. När vi skulle lämna Edward på kalaset, sa de att Poppy också gärna fick vara med. Så hon fick träffa Elsa och Anna, jag fick två timmar att köpa rea-klädet till barnen för nästa vinter.
Elsa Och Anna och Poppy

måndag 15 februari 2016

Edward 5 år!

Idag fyller Edward 5 år! 
Men firandet började vi med redan igår när vi hade födelsedagskalas tillsammans med de andra barnen från Edwards förskolegrupp.

Edward har själv dekorerat tårtan.

 Mitt under kalaset dök Olof, snögubben från Frost, upp. De flesta barnen tyckte det var hysteriskt kul att leka med Olof, men några var lite fundersamma och tyckte han var läskig. I alla fall en stund. Något av det roligaste var att leka kurragömma med honom.


Efter kalaset pustade Edward och bästa kompisen William ut i soffan med godis och TV.

torsdag 11 februari 2016

Fritt skapande

På bilden idag fick barnen i Poppys klass "skapa fritt". Gissa om hon imponerade både fröknar, kompisar och mig, när hon kom på att göra en ansiktsmask. En kattvampyr dessutom!

onsdag 10 februari 2016

Rödbetspaj

Idag gjorde jag Rödbetspaj a la matkassen. Jättelätt att göra, billig, och god!
Serverades med babyspenat,gurka, rostade solrosfrön, honung och matlagnings yoghurt. 

Barnen åt gurka

söndag 7 februari 2016

Lek

Idag har jag haft en underbart slö dag! Ulf handlade barnkläder, barnen lekte själva och middagen käkade vi hos Cammi och Eric!

Barnen lekte fantastiskt fint, tv-spel visade sig vara en höjdare! Tjejerna pysslade och lekte underliga lekar i duschen...

torsdag 4 februari 2016

Bak- igen

Ikväll bakade vi semlor. Det berodde på att ugnspannkakan vi skulle äta blev rätt läbbig. Vi kompenserade med söta kaloribomber:)

Edward bakade mest som vanligt. Poppy gillar mest att dekorera och pudra.