tisdag 29 september 2015

Klättra i träd

Poppys kompis Adelia är väldigt duktig på att klättra i träd. Poppy är också duktig, men inte riktigt på samma nivå. I går bestämde sig Adelia för att hjälpa Poppy upp i det svåra trädet på lekplatsen.



Det gick sådär.


måndag 28 september 2015

Siggersta

Siggersta igår blev en populär utflykt. Jag storshoppade barnböcker, barnen lekte på trollpromenaden och Ulf knallade snällt med. Underbart väder hade vi.
Sen ställde vi klockan och hoppades på blodröd supermåne. Men Nix, molnigt värre från två-tretiden till att det var ljust.

lördag 26 september 2015

Lugn lördag

K
I veckan hade vi trädgårdshjälp som beskar träd och tog bort en jätteond taggig förväxt nyponkorsning. Noll blivit, bara taggar. Men allt de klippte, lämnades så idag har vi åkt flera vändor till återvinningen med släp. Barnen har också lekt i parken med Ben, och jag har lagat matkassemat, riktigt gott!


Våra miniäpplen är ännu inte klara, men de gula tomaterna kan man mumsa på.

Bifogar en teckning Poppy gjorde i ilska när jag tyckte jag skojade med henne. Hon hade ont i magen, och jag ritade två små ögon över hennes navel och en mun. Hon blev inte alls glad över sin magfigur. Hon illustrerade sedan situationen. Hon är en arg (prinsessa), trekanten den hemska magfiguren

fredag 25 september 2015

Fingerlampor

Edward har en ny sorts favoritleksaker. Fingerlampor, små lysdioder som man sätter fast på fingrarna med gummiband. Han har varit utan dem i ett par dagar och återupptäckte dem nu i kväll.
Som synes har han svårt att skiljas från dem.



söndag 20 september 2015

Stendörren

I säkert en månad har vi pratat om att åka på utflykt till naturreservatet Stendörren på kusten mellan Trosa och Nyköping. Sen har vi skjutit upp det gång på gång, mest på grund av vädret. Men idag var det bra väder, fantastiskt fint faktiskt, och vi hade inget annat för oss så vi satte oss i bilen och körde en dryg timme.

Det var helt klart värt resan. En fantastisk miljö i innerskärgården, vi gick på små hängbroar mellan klippöarna. Poppy och Edward skuttade mellan klipporna och klättrade i träd, vi tittade på maneter i vattnet och åt picknick på en stenhäll bredvid vattenbrynet.


Max två personer åt gången på broarna kändes inte så pålitligt, men vi kom över. 

 Oklart om det är en vanlig manet eller en bränn- dito.

Edward är en superhjälte.

Poppy dansar. 

 Fikadags.
 Poppy klättrar.

lördag 19 september 2015

Vilken dag!

Idag har vi gjort något vi inte gjort tidigare. Jag och barnen, samt Ben och Clare åkte till ett tillfälligt boende för flyktingar. Vi gjorde en mysig hörna för barnen och ordnade runt lite. Poppy, Edward och Ben lekte där och flera barn anslöt. Vi stannade ett par timmar. Sen var vi väldigt möra.


Efter gick vi på kultur-barndagar i Sickla. 3 min bort. Underlig känsla. Vi kollade på dansshow, dansade själva till storbilds-frost, kommunala musikskolans blåsorkester, provade instrument och massa mer. Edward älskade symfoniorkester och vevade aktivt likt dirigenten en halvtimme. Han har utvecklat sin musiksmak. Hurra!


fredag 18 september 2015

Kalas och bak

Efter nollan var Poppy och 37 andra barn bjudna till kalas. Superhjältetema, i skolans matsal. Stimmigt, rätt fruktansvärt för mig, men Poppy var glad.

Edward bakade två fulla burkar. Så duktig. Och lycklig!

torsdag 17 september 2015

Pepparkaksbak

Mammahjärtat Edward blir sällan bjuden på kalas. Poppy har därimot många bjudningar i bagaget. Imorgon firar tre pojkar samtidigt, och 39barn!!!!är bjudna.

Edward hängde lite men höll modet uppe så gott det gick. Jag kom då på att vi ska  göra nåt alldeles extra när Poppy är borta imorgon. Något han längtat efter hela sommaren. Baka pepparkakor!
Nu har vi precis före läggdags förberett degen till morgondagen. Poppy fick vara med och röra bestämde Edward. Och provsmaka. Väldigt smaskigt!

söndag 13 september 2015

Fotografiska

Nick Branth's fantastiska utställning på Fotografiska har jag länge tänkt besöka. Idag var sista chansen. Eftersom bilen var  död (ska byta batteri imorgon) och vi än en gång fick skippa utflykten till Stendörren, åkte vi buss till utställningen.

Den är verkligen enorm.

Sen kikade vi på Inez and Vinoodh. Barnen bara gapade. Vi med...

Åh, en raket! Sa Edward...

Poppy var tveksam, men mest nyfiken på varför händerna var oljiga

lördag 12 september 2015

Nacka Forum

Nån gång för väldigt länge sen lovade jag enligt Poppy, att hon skulle få örhänge när hon gick i skolan. Vi kallar förskoleklassen för skola, och idag kändes som en bra dag.

Jag fråga massa gånger om hon vågade, var nervös och om hon verkligen ville, hon var övertygad.

Så efter att världens trevligaste frisör charmade loss Edward, gjorde samma man hål i hennes öron.

Inte ett "aj" eller en tår från något av barnen. Fantastisk! Och av erfarenhet är jag mest förundrad av Edwards humör.

fredag 11 september 2015

Lite trots

Poppy har hamnat i lite av en trosperiod. Får hon inte som hon vill, blir hon väldigt arg, och vägrar totalt att göra vad man ber henne om.
Igår kväll ville hon bara att jag (som behövde jobba på kvällen med en upphandling) skulle lägga henne. Hon skrek så jag var tvungen, fick ingen arbetsro alls. Ulf försökte men hon sprang o skrek. I morse vägrade hon att ta på sig de byxor vi valt, och när vi äntligen hittade för varma mjukisbyxor och hon lugnat sig...då kom hon på att hon skulle vägra ha andra skor än crocks. Jag ville att hon skulle ha rejälare grejer, men alla alternativ var hemska.
Och så håller det på.

På eftermiddagen fick de spännande paket av Kelly. Lyckliga små barn!

Nu på kvällen pratade jag på "riktigt", lugnt och stilla med henne. Hon lovade att klä på sig själv varje morgon, och att använda de skor jag valt till henne. Den som lever får se.

Lyckliga är vi över "gåtåget", där fem föräldrar med barn turas om på morgonen att ta gänget till skolan. Den ligger nån kilometer bort, så man sparar mycket tid. I synnerhet eftersom vi möts upp vid Edwards dagis, och dit ska vi ju ändå.

söndag 6 september 2015

Hjärtat gråter

En tecknad serie som Poppy älskar handlar om två påhittiga mänskliga kaniner. I en episod säljer se citronlemonad och kakor på gatan.

Poppy har i flera veckor tänkt göra detsamma. Hon har ritat prislista, räknat, planerat och funderat. Imorse bestämde hon sig för att dagen var kommen. Hon ordnade saft och kakor. Pall, bord, duk och satte sig i dörröppningen och väntade.

Varför dörröppningen tänker ni? Jo, för att regnet öste och öste ner. Ulf och jag försökte avråda. Förklarade att få är ute på promenad när vädret är så hopplöst, att de få som motionerar hundar är dyngsura och varken ser eller vill ha kall lemonad.

Hon var tapper. Och gav besviket upp efter en bra stund. Noll klirr i kassan:-(

Få sörjer mammahjärtat. Skulle önska att jag kunde curla lite. Arrangera lite kunder. Men idag gjorde jag det inte. Fick en ledsen och mer insiktsfull
(kanske) dotter.

lördag 5 september 2015

Nacka strand

För nåt tag sen tyckte vi det var värt att åka över en timme för att se Dolly Style (Nyköping).För mindre sen åkte vi 30 min(Södertälje). Och idag 3 minuter(Nacka strand).

Nacka strand firade att en fontän fyllde 20 år, och bjöd på musik under hela dagen. Och bakelser. Och regnponcho.



Vi var där med Ben och Clare från 10.45 till 17.00. Men vi hann se både Dolly Style, Hasse Andersson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson samt Victor och Samir. Herregud.

Men dagen bjöd på både regn och sol, hoppborg, stekare, kamel och perukklädda småflickor. Som en väldigt liten festival. Och, alldeles gratis och väldigt nära. Toppen!