måndag 29 juni 2015

Läckage

I helgen har vi fortsatt arbetet med dammen. Nytt lager cement, pump, vattenfall, växt och guldfiskarna Mimmi (döpt av Edward efter Noras katt) och Elsa (döpt av Poppy).

Vi har fixat och ordnat. Men, till min stora stora fasa läcker den fortfarande. Hur? Varför? I morse var det 10 cm lägre nivå än i går kväll!
Ulf ska ge den en omgång av nåt "superfix" så vi håller tummarna. Mimmi och Elsa är ju redan en del av familjen! Själv ska jag snart hoppa på färjan till Almedalen!


Och här är veckans Kelly. Nästan 6 veckor! I vår gamla "blå skumgummipöl". Onekligen ett av mina bästa inköp till barnen!
Kelly kan hicka, sprattla och fundera. Leendet kommer nog vilken dag som helst!

torsdag 25 juni 2015

Varför göra som man ska?

Idag efter dagis tog vi en vända till "dagislekplatsen", som ligger alldeles bredvid. Vi brukar gå dit en stund efter dagis, och det känns som att de kanske börjar bli lite för vana vid att vara där. Det senaste är att de vägrar gunga vanligt. Istället ägnade de lång tid åt att göra som de olika ninjorna i Ninjago.

måndag 22 juni 2015

Kärlek

Man blir alldeles varm i föräldrahjärtat när syskonen hjälps åt och är söta tillsammans. Idag utforskade Poppy "Bamse" appen, en av våra få köpappar.
Hon visade sedan stolt för Edward vad hon lärt sig.

I Göteborg kämpar Kelly med att få sina föräldrar att förstå vad hon vill. Egentligen ganska enkelt. Äta, sova, kravla. Och skrika. Måste ju visa att hon finns! Men bäst av allt är att ligga alldeles nära mamma Anna och bara vara. Och jag tror mamma Anna håller med.

söndag 21 juni 2015

Kelly


Nu är bästa systerdottern Kelly över en månad. Grattis!
Hon har många talanger, men kan inte le riktigt än. Inte så konstigt, Edward log första gången när han var precis 6 veckor, enligt bloggen:-)


(Poppy ungefär samtidigt har jag för mig)

Dock förlorar man ju inget på att försöka. Hela familjen hjälpte till, men Kelly verkar föga imponerad.

Kalas

Fest i dagarna tre!
Idag fyllde Adelia 6år och Poppy var taggad hela helgen inför denna viktiga händelse. Efter en sväng till Gustavsbergs outlet (köpte nya vattenglas) och Tåglekplatsen vid Saltis var vi redo! Edward skulle bara följa med och lämna Poppy vid kalaset, men vi båda övertalades att stanna. Oh, vilket Party det blev! Nu kommer vi alla sova gott!

lördag 20 juni 2015

Midsommardagen

Midsommarafton firade vi mol allena med idag har vi tagit igen det!
Efter att Ulfs företag hade haft öppet hus, kom Ben med familj. Vi började med jordgubbar och bubbel, och slutade med mat och moduler! En toppendag! 
Barnen hann blöta ner sig i dammen inte bara en gång, och en groda har även blivit inneboende!

fredag 19 juni 2015

Blöt midsommar

Senaste åren har vädret vid midsommar varit ok. I år är det inte ok. Inte halvdant. Det är kass!


Planerna har pendlat men efter mycket om och men tog vi oss till Nyckelviken. I total regnmundering.
Det var väl ett hundratal personer där, arrangörerna hade nog räknar med tiodubbla. 
Kul var det, mest eftersom vi inte ens hoppades på uppehåll, och vi kunde liksom skratta åt eländet. Varför vi tvekade att ta oss dit var för att det är aningen långt att gå i regn med två små, och få parkeringsplatser finns. Men vi chansade med bil och vi fick parkeringsplats!!! En åker var nyklippt, och fåren bortvallade. Något vi knappt hade hoppats på! Poppy tvättade händerna i en vattenpöl, flaggorna hängde, sången falsk, fiskdammen dränkt och tombola saknades. Men annars var det toppen!

onsdag 17 juni 2015

Smorchi

"Mamma, Stor-Emil ska få Smorchi till middag och det vill jag också ha. Med jordgubbe!"

Det tog ett tag innan jag hajade att Edward ville ha smoothie. Det var inte bara uttalet, det är också så att vi tidigare inte serverat denna trendiga föda.

Men, klart man har jordgubbar hemma (puh), lite kokos, banan och linfrö! Samt den viktigaste ingrediensen;
sugrör.


Olika talanger

Hurra!
Barnen blir bara större och större! Idag har exempelvis Poppy lärt sig att vissla! Inte illa! Hon kan visserligen (haha) bara vissla när hon blåser in luft, men hon är mäkta stolt!
Edward har lärt sig att jag blir sur pm han sprutar ner sig när han ska vattna i trädgården. Så idag när han fick äran att provfylla dammen, klädde han av sig själv i förberedande syfte. Och för den intresserade, blev kläderna underligt nog blöta ändå. Han kunde inte låta bli att vattna dem ändå.

söndag 14 juni 2015

Trädgårdsarbete


För väldigt länge sen kom Ulf på att han ville göra en fågeldamm i trädgården, vid ett stenparti. Han började entusiastiskt att gräva. Sen har projektet tagit semester fram till idag. Vi har gjutit betong och håller nu tummarna för att ösregnet som just kom inte kommer skada arbetet.
Hela familjen hjälpte till!

Sen hittade barnen en snigel och skapade ett vattenland med rutchkana och dusch. Har svårt att tycka synd om den bruna slemmiga badgästen.

Söndag kvar

Ojojoj vilken helg!
I fredags kom Skade, Sofia och Erik. Även om det var årets varmaste dag, och alla undantaget tre dom envisa, ville vara ute, var vi inne. På Nacka lek och bus-land. För lovat är lovat.
Men en härlig dag bjöd på en härlig kväll. Vi såg när ena grannen tog bort en tall så vi får kvällssol (inte DEN grannen, en annan och trevlig), vi satt ute till 23.00 inkl grannen med 9-årig dotter. Barnen övervägde att tälta, men det fick avslag.

Idag var vi hemma och vilade, men åkte även till Axel Franzens park, och var på Sofies 40-årsfest. Jätte jätte trevligt tyckte alla, barnen fick värsta kompisgänget, och vi vuxna med. 

Men det bästa, en dag kvar av helgen. Vilans dag. Kanske...

torsdag 11 juni 2015

Men var är Kelly?

Att moster Anna och farbror Stefan sen sen 19/5 har en alldeles liten Kelly vet jag att vi skrivit om. Och nu, puts väck! Var är Kelly-inlägget? Var? Var?

Konstig har bloggen varit ett tag. Men nu bjuds på kompensation! Får jag presentera, Kelly!
Dag 1

En vecka:
Två veckor:
Tre veckor:

Kelly som föddes 10 dagar för tidigt har bråkat lite med maten, men nu är hon pigg o glad och 300g tyngre än förra veckan!

Bara skum och vatten och barn


Innehållsförteckning:

Vatten
Skum
Barn
Bus
Lite grus




Sommar o sol

Efter förskolan har vi njutit i trädgården. Planterat fler sockerärtor, vattnat och vissa av oss givetvis snurrat naken!

onsdag 10 juni 2015

Vaken

Ibland kan man faktiskt slå två flugor i en smäll!
När Poppy inte kan sova gör hon precis allt för att slippa ligga stilla i sängen,precis allt.
Exempelvis läs- och skrivträna. Under 1h. Själv i rummet.
Det går framåt. Hon börjar kunna läsa lite lite vissa ord. 

Och en Edward:
- Mamma, kan du räkna jättelångt?
- Ja.
-Mamma, kan du räkna till 37 000?
-Ja.
-Räkna!
-Nej, det är för jobbigt och kommer ta en evighet!
-Mamma, kan du räkna till 36 000?

Och så fortsatte det ner till 30 000, han visste nog inte vad som kom under så han gav upp.


Med stor makt...

... kommer stort ansvar.
Men Edward är faktiskt väldigt dålig på den biten.

tisdag 9 juni 2015

Hjälpreda

Idag hade jag en sån väldig tur!
När jag skulle vattna växterna kom Edward glatt och erbjöd mig sin hjälp!
Han vattnade både plankor, altanen, stammar och Poppy. En och annan tusensköna blev nog också dränkt. Resten får vi ta imorgon!

måndag 8 juni 2015

Kvälls

När solen aldrig går ner är det inte lätt att veta när kvällen nalkas. Kvart över sju ville Edward ut på en "bilpromenad". Resten av familjen blev också sugna på att fånga de sista solstrålarna för dagen. Så, en timme senare var vi hemma. Fortfarande pigga!

söndag 7 juni 2015

Full rulle

Söndag är en dag man kan göra lite vad man vill på.
Vi tog med Sofhia till "magiska trädgården". Tyvärr hade den tappat sig helt sedan vi var där för bara två veckor sedan.

Allt hade liksom bara lämnats, så brädor med spik, döende blommor i växthus och även ett café kändes övergivet, bemannat med en tjej. Hade hon kanske övernattat där alldeles ensam i två veckor? Allt hade stannar upp. När vi, som var enda kundena fick veta att det skulle ta "lite över 30 min" att få en smörgås, soppa och två våfflor, drog vi. Observera att menyn också just bara bestod av detta. Undantager småkakor och kaffe. Tanken var vacker men en äventyrslekplats behöver omvårdnad. (Och caféet lite, lite hastighet.)

Nu när Ulf lämnar vår gäst, passar jag och barnen på att måla två träsvärd som vår vän Erik täljt åt oss!

Visst ja, hann även med loppis! Köpte en handfull kulor. En var till barnen och testen till mig. Den lilla skålen fick jag av mamma!