söndag 31 maj 2015

Försommar i paviljongen

I morse var jag och köpte en paviljong, eller tält eller vad man ska kalla det, som någon sålde billigt här i närheten. Efter någons timme montering så stod det på plats, även om vi nog ska flytta det så småningom till ett plattare hörn av trädgården.

Efter en middagsskur kunde vi också inviga det med fika i eftermiddagssolen tillsammans med dagiskompisen Nora.

torsdag 28 maj 2015

Morgonbestyr

I morse tog Poppy tag i påklädningen alldeles själv, och hon bestämde sig för att göra sig fin.
Inte nog med den signerade Dolly Style tröjan, hon tog också fram sina nagellack och ägnade lång tid åt att fixa naglar och sen också ta på glitterpulver i ansiktet. 
Sen gick vi till dagis, hur fina som helst.

måndag 25 maj 2015

Söndagsutflykt

I lördags hade vi besök av Tage och Albert, och så klart Anna och John. Det var full rulle i stort sett hela dagen, så igår hade vi inte några direkt planer. Men vi beslöt oss i alla fall för att åka bort till Kvarnholmen som skulle ha en loppis och lite andra arrangemang under helgen.
 Kvarnholmen är ett rätt trist område som ligger väldigt fint vid vattnet. Det har man nu kommit på och ska riva alltihop och bygga nytt. Tanken är väl att det ska bli som ett nytt Hammarby Sjöstad så småningom. För att locka lägenhetsköpare arrangerade man en familjehelg. Istället kom vi. Men vi är nöjda.

Barnen fick så klart ansiktsmålningar, en vallmoblomma och en spindelmannenmask. Spindelmannen hade så mycket färg i ansiktet att han fortfarande i morse, efter ett bad och i alla fall två separata ansiktstvättar, hade ett tydligt svart sträck på kinden.

Men behållningen var helt klart den Magiska Trädgården, ett område längst upp på Kvarnholmen där det finns ett vegetariskt café och ett rätt så stort område fullt med kojor. Även om det mesta fortfarande höll på att byggas upp var det väldigt mysigt och barnen älskade det.
Inte minst bikupan, Poppy har arbetat med bin som tema på dagis i snart ett år, och hon berättade gärna allt vi ville veta om dem.

 Alla kojor kändes inte jättesäkra, men de var i alla fall roliga.


fredag 22 maj 2015

Stor dag för Poppy

Idag är en stor och viktig dag. Poppy ska sova över hos Ben.



Hon har förberett sig minutiöst och packat allt hon kan tänkas behöva. Hon och Ben har också gått igenom allt vad hon kan tänkas behöva på dagis. Men jag avrådde henne ändå från att packa ned en vattenflaska. Om hon blir törstig mitt i natten så är jag rätt säker på att Bens föräldrar har vatten att tillgå.


tisdag 12 maj 2015

Slutar aldrig att dansa

 

Förra veckan var det säsongsavslutning för Poppys balettskola. Men det stoppar inte henne.
Häromdagen när det var ovanligt bra väder så passade hon på att ha dansshow ute på balkongen.

För en stund så kändes det som att både Poppy och Edward var helt och hållet i sina rätta element.