fredag 27 februari 2015

Sjöhistoriska piratmuseet

Idag var vi på Sjöhistoriska museet, eller piratmuseet som Edward och Poppy berättade på dagis att det hette, tillsammans med Tage och Albert och deras pappa John. 

Entusiasmen var det inget fel på, även om det ärligt talat inte var speciellt mycket pirater och piratskepp på museet. Och barnens intresse för handelsflottans utbredning under förra århundradet var ganska begränsat. 

Som tur var hade de en föreställning där man berättade väldigt bra om olika pirater och kapare, bland annat Gustav Vasas dotter Cecilia. Det var väldigt spännande och både Poppy och Edward provade andäktigt en piratpistol efteråt. Trots att vi har en exakt likadan här hemma.

Sen fikade vi och Poppy, Edward och Tage fick prova årets första glass!

Lekrummet Saltkråkan hade mest delar av olika båtar att springa omkring i och på, men det räckte för en halvtimmes intensiv lek.

måndag 23 februari 2015

Konst

Som jag tidigare skrivit uppskattar vi verkligen vår förskola. Edwards grupp jobbar med kroppen. Nu har de ritat självporträtt. De flesta barn gjorde ett smetigt ansikte, med en text typ " jag har stort gult hår. Blå ögon. En näsa". Edward har då ingen brist på vare sig fantasi eller talang! Förstora bilden o läs texten!

Hemma lekte de nån lustig lek med Ulf. Jag pratade i telefon. Jag tror Poppy hette "Elsa", Edward hette "stål Henrik" och Ulf  hette "Ariel".

söndag 22 februari 2015

Lugnt värre

Vi har verkligen inte gjort mycket denna helg. Skridskoskola för båda, Emils femårskalas för Edward och balett för Poppy. Annars bara lungt.

Poppy somnade sent, 20.30. Envis som hon är menar hon att hon inte kan sova om hon inte har minst två kuddar. Att
somna och sova är inte riktigt samma sak...

lördag 21 februari 2015

Tråkigt väder

Idag gjorde Edward stora framsteg i skridskoskolan. Körde massa själv och gjorde köttbullen! Poppy stylade genom att åka slalom. Baklänges!

Hemma tog vi det lungt. Barnen tog på eget initiativ fram flingor och mjölk och bjöd dockorna på mat. Mest åt nog kockarna. Och gissa vem som fick städa efter kalaset?

söndag 15 februari 2015

Edward 4 år


Sådär! Nu kommer det vara totalt lungt i vår familj. Ingen trotsig treåring huserar här längre. Skönt! Bara en stor 4-årig Edward, 5-åriga Poppy och vi vuxna.

Idag hade vi såklart kalas! 7 barn kom! Med föräldrar. Vi åt, efter Edwards önskemål, chokladtårta, pannkakstårta och kakor. Lekte dansstop, sätta svans på gris och hade skattjakt!

En väldigt lyckad dag!

I det stora paketet gömmer sig en hel brandstation i trä. Edward måste börja träna. Han ska bli brandman när han fyller fem har han bestämt.

onsdag 11 februari 2015

Kaos!

Idag stängde förskolan tidigt. Det är alltid jobbigt att att stressa och hämta då, då det är bra att samarbeta med andra föräldrar. Idag hämtade vi därför fyra barn från förskolan. Vi betyder Ulf.

Full rulle och kaotiskt,en de hade nog väldigt kul!

måndag 9 februari 2015

Diabetes

Min sjukdom oroar mig. Min familj. Och Poppy. Hon balanserar mellan att tycka väldigt synd om mig, och tycka det är spännande. Och att prata om det på dagis. Där vet alla allt om alla. Och att ha en sjuk insulinprutande mamma är speciellt. Så fort jag mår dåligt tycker Poppy att det beror på diabetesen. Idag hade jag torra fötter, illa målade tånaglar och ett minimalt skärsår efter benrakning.
Poppy tyckte att hon behövde ta hand om mig. 30 min fotvård! Man tackar!

söndag 8 februari 2015

Robot

Plötsligt har Edward kommit på att han inte bara önskar sig dinosaurier när han fyller fyra. Han vill även ha "morfars robot". Han spatserar runt som en robot, och var väldigt tydlig med att man skulle dra upp den med en nyckel. Som morfars. I brist på äkta vara fick Ulf rita en från minnet. Poppy ritade i sin tur av den Ulf ritat.

Själv ritade jag en häst.

Andas!

Ibland måste jag andas. Vill så mycket! Efter inrådan av lillasyster gjorde vi hälften av planerade helgaktiviteter. Det blev:

•Färdigställa kök
•Återvinningscentralen 
•Övernattning hos vänner i Katrineholm, (vaknade till underbar sol och bökande rådjur)
•Balett för Poppy
•Sväng och köpa nya balettskor påNacka  Forum
Misslyckat kok av brända mandlar

I stort en bra helg! Sörjer väl lite att vi skippade skridsko-skolan och att jag inte shoppade på outleten bredvid Katrineholm, Vingåker. 
Poppy, Edward och Skade leker Salong med Ulf.

fredag 6 februari 2015

Ljus

Helt härligt! Nu när vi hämtar barnen är det fortfarande ljust ute. Så skönt att inte bara mötas av mörker. Fördelen är också att vi kan leka lite under hemvägen. Dagens miss. Overaller i bärandes i armarna och inte på ungarna.

torsdag 5 februari 2015

Snö

Vi har väldigt mycket snö! Vi njuter av väldigt mycket snö. För vi har bara en liten pluttig stenlagd framsida att fundera över. Inte en privat väg!

Idag var jag på föräldramöte. 2,5h. Sådär inspirerande, men Edwards teckning över "vad finns inuti kroppen, under skinnet", är fantastisk. Hackad gräslök, exempelvis.

När jag var på mötet bakade Ulf semlor med barnen. Torra, men min hemmagjorda mandelmassa förgyllde dem något.

onsdag 4 februari 2015

Mat

Stekte kyckling och grillade majskolvar för att ge barnen lite känsla av sommaren. Och lite roligare mat än fabriksrullade köttbullar med snabbmakaroner.

Resultat. Gråt. Äckel. Och tveksamt uppäten kyckling.

tisdag 3 februari 2015

Yogainstruktör

Ibland känner man sig väldigt gammal. Som när det visar sig att den ambitiösa förskola som barnen går på har yoga på schemat för den större barngruppen och Poppy kan betydligt mycket mer om yoga än jag.

I går hade låset till brevlådan frusit fast. För att få upp det måste man vara stark kom jag och barnen på. Och vad blir man stark av? Yoga såklart! (Tydligen...) Poppy tog tag i saken med enorm energi och lärde ut yogaövningar till både mig och Edward.

 
Lite oklart vad det här var för övning.

Men det här var i alla fall Fjärilen. Man kunde röra på armarna så att benen rörde sig när den skulle flyga.

måndag 2 februari 2015

Två Helene

Barnen har porträtterat mig. Poppys variant föreställer mig, livrädd för en orm, och en orädd Ulf. 
Den andra bilden har Edward gjort. "Du är så fin mamma", sa han. Jag trodde det var ett monster. Kanske hade jag rätt...

söndag 1 februari 2015

Och söndag


Asså, det där med vila. Nä... Måste. Jag vet. Men HUR?

Började med barnkalas kl 11.00. Korvgrillning, skattjakt och massa bus! Födelsedagsbarnet var Matilda!

Sen stressade vi iväg till Sagobalett. Tanken var att båda barnen skulle vara med. Edward ville inte. Poppy var stormförtjust och fick dansa till musik från Frost. Hon kände sig så vacker. Det var till min förvåning lite riktiga steg och tekniker på en gång. Och även klassisk musik och lärare som var barsk och talade med brytning. Perfekt!