måndag 29 september 2014

Hemväg

Vägen mellan dagis och vårt hus är 350m. Dessa meter innehåller både trädkoja och kantareller! Många kantareller! I brist på annat, och min girighet och ängslan över konkurrenter samlade jag dem i mitt paraplyskydd.

söndag 28 september 2014

Dagen

Idag:

Poppy simmar tre simtag själv

Edward fikar vid Siggesta, spana in getingen!


Höststädning

lördag 27 september 2014

Helgledigt

Visst är det skönt med helg? Sovmorgon, läsa bok, skön svamppromenad, träffa goda vänner. Om man inte har småbarn i alla fall,

Vi har småbarn. Så Ulf och barnen gick upp före tuppen, alltså 6.45.
Efter en oändligt lång väntan var vi 10.30 utanför bion i Sickla. Vi skulle se Krakel Spektakel med Poppys dagiskompis Ben. Filmen var klämmig. Och kostsam. Barn betalar lika mycket som vuxna, och vuxna betalar 90kr. Men det var en upplevelse. Och nu vet vi vad som hände med trollkarlen som drack upp sig själv.

Sen, ut till naturen med Bens familj. Leka, fika, leka, trilla. Lugn o skön stund i naturen. Not.

Hem. Till ICA maxi och lämnade in Edward till leklandet. Shoppa länge skrålade Ben och Edward. Ok! Barnen hade nog önskat att det var mormor och inte jag som skulle handla. Men jag tog det så lugnt jag orkade. Under tiden spelade Poppy och Ulf schack.

Sen mat. Dagens: herr Gurka och hans bror (gurka med grillspettarmar i ben o köttbullshuvud).

Ja, lugnt o skönt! Vad har du gjort?

fredag 26 september 2014

Rymlingar

Har ni njutit av höstens alla äpplen?
Det har vi!
Mustad saft i massor, som ni vet. Och idag beslöt sig barnen för att göra äppelpaj. För förskolan hade gjort äppelpaj,med barnen, och de ville såklart göra detsamma här. Jag sa nej. Sa att vi inte hade äpplen.

Jag ljög. Vi fick massor av våra grannar. 


Då rymde barnen till en annan granne. Och pallade äpplen. Jag upptäckte det lite sent. Blev sjukt orolig. Letade inne och ute. Sen hörde jag hur de bråkade på uppfarten. Lycklig av att se rymlingarna!

Hemma gjorde äppelpaj.
Lchf-paj:-)
God? Ingen aning,den är fortfarande i ugnen. Och vi myser vid kaminen när vi väntar!

måndag 22 september 2014

Badet

Och nu har vi snart fixar klart i badrummet. Inte designlyx direkt, men efter omständigheterna är vi nöjda!

Hinderbana för regniga dagar

Hösten kom med storm inatt och det är regnigt, blåsigt och kallt.
Vad gör man då med pigga barn? Bygger  en inomhushinderbana såklart!

Barnen sprang många många varv, tills Eddie blev trött och vilade på ett lite ogenomtänkt ställe.

Jag vill även passa på att visa den nya kamininsatsen. Nu är insatsen på plats, inmurad, skorstenen fixad och allt målat. På torsdag kommer sotaren och sen kan vi äntligen elda!

söndag 21 september 2014

Bad o Ben

Simskolan, och två gånger kvar. Poppy vågar doppa näsan, nästan hoppa från kanten och kan sprattla dig fram nån meter utan flythjälp. Edward tränar mest på vattenvana men är fortfarande lite rädd för att flyta på rygg. Men älskar simskolan gör de båda!

Sen ringde en dagiskompis mamma, som hade letat som då innan hon hittar mitt telefonnummer. Men hennes don Ben hade tjatat och tjatat om att han ville leka med Poppy idag. Två timmar där, två timmar här! Jättekul! Men är barnen trötta? Nä...
Men helgen har även hunnit med lite vardagslyx för mig. Träffade Anna och mättade hungriga fiskar:-)

lördag 20 september 2014

I love Nacka

Idag har än så länge varit en strålande dag!
Vi har letat svamp, haft en underbar dag i skogen, och sedan gjort egen äppelmust!
Vår villaförrening (200kr/år) har köpt mustpress. Och en granne ringde och bad oss komma om vi ville. Pressen var framme och de hade äpplen i överflöd!

Vi har pressar och pressat och pressat! Kom hem med 8 l!
Jodå, Ulf pressar, Edward maler och Poppy står på stege längst bak och plockar äpplen!

onsdag 17 september 2014

Dagiskompis


Idag hämtade jag tre barn från dagis! Poppy fick nämligen med sig en alldeles ny vän!

Barnen busade och lekte och hade verkligen kul. Bästa betyget för mitt slit att göra trädgården barnvänlig fick jag också "er trädgård är roligare än en parklek".


söndag 14 september 2014

Trötta medbadare

Igår var Edward uppe till 21.00 och Poppy till nästan 23.00. Det kan man tro innebär sovmorgon för oss vuxna. Icke. Poppy väckte oss 07.00.
Efter det har vi städat, lekt ute, och även hunnit med simskola och bastu samt lekplatslek. Nu är klockan halv ett. Puh!

Poppy var förövrigt fantastiskt duktig på simskolan idag. Vågade hoppa från kanten utan flythjälp och tittade även under vatten! Guldstjärna!

Hemlig fest


I en vecka har jag planerat en hemlig 40-årsfest för Ulf. Flera underliga incidenter borde fått Ulf att misstänka något, men icke! Tur det!
Några exempel:
-Blev tjurig när han råkade se att fam Flordal ville träffa oss
-Tvingade honom att köpa blomkål på lördagskvällen
-inte lät honom leta efter citron i kylen (gömda öl)
-lät honom ha sovmorgon på lördagen
-bad honom köpa Cola i massor "för det kan va bra o ha hemma"

Och med blomkål i påse blev han förvånad alltid! En riktig lyckad kväll tyckte vi alla. Så trevligt att jag glömde ta kort. Men Poppy hade tydligen hittat min iPhone och tagit några kort. Dagens bilder är kvällen i hennes ögon!


torsdag 11 september 2014

Hemväg

Det tar 4 minuter för mig att gå mellan huset och förskolan. Det tar betydligt längre tid när vi ska gå hem därifrån. Skogsvägen mellan är spännande, och det ska hoppas och undersökas. Ramlas, puttas och bråkas lite också. För de är trötta.

Men energin går i vågor. När vi kom hem igår byggde vi ut hinderbanan, och vi ska bygga ännu mer idag har jag lovat dem!

måndag 8 september 2014

Snart gubbe

Imorgon fyller Ulf 40 år!
Det är inte illa, jag minns hur vi firade hans 30-årsdag. I en pyttig etta på Hisingen. Imorgon är arbetsdag och det blir väl måttligt med ståhej. Men lite måste man ändå förbereda. Barnen bakade kakor, pysslade presenter och funderade över om vi ska ha fiskdamm vid frukost eller middag.

söndag 7 september 2014

Hinderbana

Intet ont som inte har nåt gott med sig! Idag byggde jag en hinderbana i trädgården av bitar från tallen. En hit, barnen har hoppat runt otaliga varv!

Vi har även hunnit med simskolan och simlekis på morgonen. Poppy tränar först och Edward spritter i kroppen när han väntar och visar i luften hur hon ska göra.

Sen dumpade jag familjen och gick på kantarelljakt. Blev till morgondagens svampsås iallafall!

lördag 6 september 2014

Kräftskiva

Skogslunds villaförrening hade kräftskiva idag!
Vi laddade och var där lite efter sex. Varför efter sex? Jo, för att vi började dagen med att vinka av farfar Jan, och sedan var vi på Outlet i Gustavsberg. Köpte badkar med Normalpris på 50 000 för 15000. Att sedan transportera hem åbäket tog sin tid. Så därför blev vi lite sena till festen. Typ den här modellen på badkar blev det:
Att träffa alla trevliga grannar var mysigt. Barnen stormtrivdes och det blev tre finfina timmar!

onsdag 3 september 2014

Pyssellisa

Farfar är på besök sen några dagar tillbaka. Han hade med sig massa presenter. Bäst var nog ett litet bord, som han gjort alldeles själv. När han gick i sjuan!
Poppy pysslar och pysslar. Så länge ibland att vi börjar leta efter henne och undra var hon är!

En back med lego hade han också med. Husbygge på kvällskvisten! Men vad gör man inte för att slippa lägga sig?