fredag 30 maj 2014

Party

Playlist:

Kristallen den fina-Louise Hoffsten 
Världens bästa Karlsson - Karlsson 
Lipstick- jedward


Festen är nästan fördigfixad!

Enhörning

Enhörningen är bjuden till kalaset!
Poppy ritade helt själv!

Dagen efter

Klämdag=slödag
Vi bara hänger. Trötta efter två dagars aktiviteter och massa sol.
Idag regnar det, i massor. Vilken otrolig tur vi hade med vädret där! Fint, men inte gassande hett!

Nu är vi trötta. Ulf pillar med paket, jag stirrar framåt, Edward ser på Dora och Poppy... Vår älskade Poppy. Full av energi och lust. Hoppar och och ned och fattar inte varför alla är så tråkiga. Då kom hon på att det enda rätta är att fixa en fest för alla gosedjur. Plocka blommor i regn, ordna dockorna, göra Spotify-playlist...och sen tårta. Hoppas jag vaknat till dess.

torsdag 29 maj 2014

Bästa dagarna!

Astrid Lindgrens värld rockar!
Trots att vi åkte på lågsäsong och bara 1/3 av alla figurer (skådespelare), var på plats har vi haft fullt upp! Och Poppy grät när vi åkte dag 2, det säger en del. Priset är hälften mot högsäsong, och köerna mindre. Topp! 1500kr för stuga och entré för oss alla i två dagar, ja, det är helt ok för en minisemester.

Stället bygger på miljöer, lekplatser, och där allt är tillgängligt och lekbart. Man får leka på scenerna, i alla hus, hoppa i bäcken,
klättra i träden
och småprata med figurerna.

Att välja bilder var svårt!
Poppy i nya preppy Madickenklänning och Edward som sjörövarEmil måste va med! Men jag skippar pannkaksbuffen, sova med Rasmus på luffen och väldigt mycket mer!

Astrid Lindgrens campingstuga


Igår på eftermiddagen åkte vi till Astrid Lindgrens värld. En snabbis där och sen det mest spännande av allt. Övernattning i campingstuga. 11kvadrat, inget vatten och väldigt många barn runt om. Som att bo i ett litet radhus i ett radhusområde med stambyte.

Det började med att barnen sov uppe i sovsäckar. Givetvis slutade det med att Ulf sov uppe och jag trängdes nere med barnen. Och vi somnade alla 21.30. Barnen i protest, vuxna av utmattning. Men vi överlevde! Och upplevt allmänna duschar och frukost som delad med kråkor. Nu, Mattisborgen!

måndag 26 maj 2014

Två dygn

Ser ni???
Detta är Edwards kalsonger!
Ser ni???
Ingen blöja under!!!!
Lyssna nu, två dygn, utan blöja,
med bara en olycka!
En hel dag på dagis, utan byxbyte!
Och två nätter!! 
Hurra!!!
Edward är stor!
(Fast lite sorgligt är det nog ändå.)

söndag 25 maj 2014

Varmt!

Jättevarmt idag också! Jag klarar inte av värme, blir alldeles snurrig och underlig. Att vi verkligen behövde fixa inför visningen nästa vecka skapade bara liite ångest. Då ställde Ulf upp, tog barnen till "djurens dag" på Rådis, och jag fick tid att fixa hemma. I garaget, där det var behagligt svalt.


När en ganska trött familj kom hem hade de ändå ork för cykelträning. Det går sådär...

lördag 24 maj 2014

Nästan semester

Även om det nästan är två månader! till min semester känns det som att den redan är här. Sol, vatten, jordgubbar (belgiska gratisgubbar som Huge bjöd på), ny Filter, och moderatbadbollar!
Vi var på Huddingedagarna och inhandlade många shorts på den stora loppisen, köpte prinsessbok, fikade gratisfika och längtade där ifrån.



Så vi packade och drog till sjön Gömnaren. Och här är vi nu. Och lär stanna tills solen försvinner. Och jadå, jag har också badat!

fredag 23 maj 2014

torsdag 22 maj 2014

Nassim al fakir

Nassim al fakir är vår musikaliska barnfavorit. Ikväll uppträdde han på Huddinge C. Att det bjöds på gratis popcorn och ett tuff tuff tåg att åka i gjorde kvällen till en riktighöjdpunkt!
Jag tycker det är fint med arrangemang som alla kan ha glädje av, oavsett ekonomi.  

06.29

Tidig morgon

onsdag 21 maj 2014

Vattenspridarknepet

Idag har verkligen varit en sån där dag då jag hunit med väldigt mycket.

Först jobbet, två möten, på två olika platser i stan. Hem, handla. Gick och hämtade barnen, och vi hade en skön promenad hem. Bakade bröd medan Ulf och barnen var på baksidan. En läste bok, två sprang sig varma mellan vattendropparna.
Vill man läsa i nästan lugn o ro? Sätt på vattenspridaren. Underhållande och minimal drunkningsrisk!
Sen klippte jag gräset, vi åt, målade lite med Poppy, och sen har jag renskrivit dagens protokoll från jobbet.
Nu, House of Cards!

måndag 19 maj 2014

Dr Singer

Vår egen husläkare är i farten. Eftersom han var stor erfarenhet av sjukdomar, upplevelsebaserad sådan, är han näst intill specialist!

Idag hade Poppy ont i hjärtat. "Vad ska jag göra när mitt hjärta blöder, oooo aaaa kära bröder", om och om tills Dr Singer tog tag i saken. "Nu kittlas mitt hjärta" istället sa Poppy. Och sen "kära kära bröder mitt hjärta blöder", igen och igen...

16-dag

Idag hade förskolan 16-dag. Alla måste hämtas innan dess. Vi tog med Anja hit på en baddate!
Kanske det tröttade ut barnen något? 

Själv har jag tillbringat dagen på möten. Där jag valts till sekreterare. Bah! Nitlott! Ikväll väntar många tryck på datorn. Skriver jag inte nu lär jag glömma. För imorgon, två nya möten där jag också kommer skriva...

söndag 18 maj 2014

Arlas kosläpp

Äntligen var det vår tur att gå på årets kosläpp! Vi fick köra 30 min bort, till Stegholm, Gålö,Haninge. Men det var det lätt värt!

Fantastiskt väder! Mängder av gratisbullar, mjölk, kesella, koleksaker, och givetvis, mängder av ystra kor som släpptes ut!
Vi hade med filt och fick fina platser! Upptäckte att gården har poppyridning från 2år... Ska se om vi kan boka nått för sommaren!

För Edward var höjdpunkten en avlagd traktor.

lördag 17 maj 2014

Tage o Albert

Vackert väder o full rulle!
Vi besökte Södertörns brandsförsvars visning. Massor av brandbilar, ambulanser och poliser! Tage och Albert kom för att umgås och spana på dessa spännande fordon. Det var lite folk, kanske pga det fina vädret, så det gick tio poliser per familj. Minst...
Man gick provsitta och klättra hur mycket man ville!
Dagen avslutades med mat hos oss, bubbelbad ute och massa lek. Och vin!

Brax

Igår träffade vi hela familjen Brax! 
Först softade vi i en av söderns fina parklekar, sen fortsatte vi hemma hos dem. Höjdpunkter var rosa champagne och surdegsbröd med löjrom. Och sällskapet såklart. 

Jag blev lite upprörd när jag upptäckte att Hemnet gjort fel och lagt ut underliga buggar på vårt hus. Men under kvällen löste det mesta sig. Om två veckor är huvudvisningen. Nervöst???? Jaaaaa!

torsdag 15 maj 2014

Balja nr 2.

Och... Jag kommer även sakna vårt superlyxiga bubbelbadkar. Jag badar väldigt ofta, varannan dag, ibland varje. Ända gångerna jag inte badat flera gånger i veckan var efter mina kejsarsnitt.

Även barnen badar, nästan jämt. I helgen sov Matilda och Ellrn över här. Bad med rosa badbomb var självskrivet.
I vårt nya hus finns två duschar! Gissa vad vår första investering kommer bli???

Badbalja

Vi köpte vårt bubbelspa, jacuzzi, för 7-8 år sen. Rätt otroligt, det känns fortfarande fräscht och lyxigt. Det var dyrt, och vi skippade en utomlandsresa det året, för att alla pengar gick till baljan. När vi flyttade till Huddinge tog vi med det i flytten. Flyttkillarna släpade och svor. Men det kom på plats.
Sen dess har vi badat i perioder. Ibland inte på pinsamt många månader, ibland flera gånger i veckan. Och nu, senaste tiden har barnen tagit över det. De är äntligen så stora att de bottnar och vi kan titta lite mer passivt när de plaskar, med armpuffar...nu har de plaskat massor i vår. Och vi ångrar nästan att vi beslutat att inte ta med det i flytten.