lördag 31 augusti 2013

Och den friska ungen

...har en kanondag i Vårby med pappa och kompisen Kajsa. Samma koncept som Visättradagen förra veckan. Gratis är gott med andra ord!

Svinkoppor

Bläk!

Edward har fått svinkoppor. Variant illa. Detta är förklaringen till feber och munsår, vobb och kommande vobb. Svinkoppor är jobbigt att ha. För föräldrarna till den sjuke. Rengöring, inkrämning, gnäll och kliande bölder. Stackars stackars föräldrar.

Trevlig helg på er!

Poppy bjuder på dans!

torsdag 29 augusti 2013

Piggnar till

Sjukt barn är sjukt jobbigt. Men, nästan friskt barn är 7-gånger värre. För trött att leka, för pigg att bara hänga framför tv'n.

Idag har vi sett på 7 avsnitt av Dora, läst Dora-boken ungefär lika många gånger, fixar vattnigt kaffe i leksaksköket, spillt ut vatten över golvet och oss och skrämda katter samt längtar hysteriskt mycket efter pappa som var på jobbet och Poppy som var på dagis.

Men sen, hurra, då började han piggna till. Kanske för att Poppy kom hem? Då orkade vi leka ute en stund. Plocka björnbär och sen sprida plastpärlor över hela vardagsrummet.

Vobba

Sedan igår är lillprinsen sjuk. Igår var han väldigt febrig, idag bara krasslig. Det är fruktansvärt tråkigt att vara hemma med sjukt barn, och dessutom jobbigt eftersom jag fortfarande är i tjänst och har budget att fundera på.

Eddie käkar smörgås, eller snarare smör, i soffan och ser om och om på Dora. Jag budgeterat, dricker kaffe och väntar på att dagen ska gå.

måndag 26 augusti 2013

Före natten

Nu har Poppy gått en vecka i storbarnsgruppen. Det har varit sådär. De första dagarna ville hon tillbaka till den gamla gruppen, men idag verkade hon acceptera den nya konstellationen. 

Eddie i sin tur är en av de största barnen i sin grupp. Och det verkar vara toppen. Och där bryr de sig, idag ringde de för att berätta att de upptäckt ett litet munsår. Så att vi kunde köpa salva före hämtning. 

Var för övrigt tvungen att googla om det heter "före eller innan". Båda visade sig vara rätt, men före kanske lite rättare:-)

God natt!


söndag 25 augusti 2013

Kalas

När vi fick nog av leda, drog vi till Selmas femårsdagskalas!
Tårta, godispåse och danstävlig var bara några av festens härligheter. 

Sen tröttnade jag och drog ut i blåbärsriset.  Det provsmakades på så fort jag kom hem.

Trädgård


Och så blev det varmt! Riktig sommar igen! Och eftersom Ulf berättade för mig igår att barn utvecklas mycket när de har tråkigt, valde vi att spendera förmiddagen ute i trädgården. Lekstuga, studsmatta, lucktärtor, björnbär,blommor, vattenspridare, grannbarn och äppelträd, att lägga om fasadkanten... Är väl ganska trist!?

lördag 24 augusti 2013

Bloggen lever ju!

Jag är så lycklig över att kunna blogga igen så jag har svårt att hålla fingrarna borta från appen. Och med tanke på vilka sötingar jag har, så är det kanske motiverat med många inlägg per dag?

Denna dag är lång. Loppis, Visättradag, altanlek och nu chokladbollar! 

Visättradagen

Gratiskarusell, gratisponnyridning, gratiskarameller,
gratiskepsar och gratisshow!
Mycket trevligt med andra ord!

Maskeradkläder

Vi gjorde två i ett. Här är Eddie i maskeradkläderna vi köpte:-)

Storloppis

Några gånger per år är det storloppis i Sjödalsparken. Alla är där och fyndar. För vår del blev det vinterskor till barnen, en drake till Eddie och maskeradkläder.
Sen köpte vi happy meal från mc donalds . Det priset går faktiskt inte att slå. 30kr för hamburgare, dricka, Pommern, frukt och leksak. Bara man slipper sitta där inne. 
Nu ska vi vidare till Visättradagen och hoppas på karusell och ponnyridning. Ulf är exalterad! 

fredag 23 augusti 2013

Sensommar

Vem vet hur länge man kan grilla och äta ute utan att frysa fingrarna av sig? Majs i stora lass och korv för icke-vegetarianerna i familjen. Edward var först att börja spexa med sin korv, och syrran ville göra lika dant. Av någon anledning är bordskick av lägre klass ok när man äter grillmat ute. I synnerhet när man ska förtära majskolvar. Poppy lyckades gnaga två. Inte illa!

Sen skulle kalorierna förbrännas. Alltså, jag fattar inte. Som ung kunde jag rocka som en gudinna. Nu snurrar den knappt ett varv runt mig. Jag har tappat rytmen helt! Poppy tränar i mitt ställe.

torsdag 22 augusti 2013

Magplask

Idag var det *minsann en turbulent dag.
Skolan där jag är platschef, bekräftade idag att vår VD ska avgå. Och alla chefer, 37 st, måste söka om sina jobb. Bah... Flera chefer ska bort, och givetvis blir jag orolig. Så det blir till att söka jobb nu. Inte någon favoritsyssla direkt. Dessutom trivs jag så fantastiskt bra med det jag gör idag...


Si eller så, barnen får inte bli lidande av mina tankar, så vi drog till simhallen. Jag vet inte om det var pga mitt humör, men jag huttrade i vattnet, lyckades glömma nycklarna i skåpet och fick vatten i ögonen. Hujamej! Nycklarna kom tillrätta och vattnet rann bort, men jag huttrar när jag tänker på dagen.

Men, jag hoppas att min far mår som en prins idag. Han fyller år! Grattis hälsar vi alla!

*verb. sing: Minsann, plural:Minsanner

"-mina Minsanner ska komma hit i bilar som kan prata"

Poppy har inte EN låtsaskompis utan en hel bunt, 10 tror jag. De kallas Minsanner och är barn utan föräldrar dom kör bil och flyger med sina hästar.

onsdag 21 augusti 2013

Den som väntar...:-)

Idag (på syrrans födelsedag, Grattis!!!) kom min efterlängtade och aningen sena födelsedagspresent från Ulf på posten.

En alldeles riktig popcornmaskin!

Svårt skadad

När barnen lekte tafatt råkade Eddie riva  Poppy. Poppy var mycket bekymrad och kunde inte ens koncentrera sig på områdets spektakel. Husbygge i moduler under vår altan. Lyftkran i all ära, ett stooort sår kräver mycket uppmärksamhet!

tisdag 20 augusti 2013

Innan natten

Ritual ritual, välkända rutiner här, säg vem som sömnigast i landet är... Det ska få ungarna att veta vad som gäller och göra dem sömniga och redo för natten. Pyttsan!
!

Flytta hemifrån?

Imorse sved det lite i mitt mammahjärta.
Poppy börjar storbarnsgruppen, och byter således avdelning.

Hon har blivit stor. Tillhör förskolans stora     gäng. När hon började på dagis för två år sen, såg de stora barnen gigantiska ut, i mina ögon. Och nu är hon en av dem. Lite kusligt.

Mäkta stolt är hon i vart fall. Ställde strålande glad upp på morgonens fotograferande för att visa hur stor hon är.

måndag 19 augusti 2013

Parklek

I Stockholmsområdet finns det lekplatser och parklekar. En parklek är en bemannad lekplats med lite extra utrustning och ofta en kiosk. Idag, sista sorgliga dagen när mormor och morfar ska åka tillbaka hem, tog vi oss till parkleken Lugnet.
Jag saknar mycket mycket mycket en helt vanlig lekplats i närområdet Solgård. Och att bo nära en riktig parklek, är något som skulle vara en stor bonus vid eventuell flytt. 

Morfar är förövrigt värsta lekfarbrorn. När slöa dagistanter inte orkade bry sig om barngruppen, flockades de runt Poppy, Edward och morfars lek. Mormor och jag drack kaffe:-)

söndag 18 augusti 2013

En kantarell gör ingen soppa

Dagens skörd var pinsam.

Slåtterdag med oväntad vänskap

Idag var det dags för den årliga slåtterdagen vid torparstugan Paradiset, som ligger i otroligt vacker miljö i Huddinge.
Vi provade att slå med lie, och som tack för hjälpen, bjöds vi på grönsakssoppa med smörgås. En väldigt väldigt tunn, och inte vidare mättande. Motsvarade våra slåtterinsatser:-)

Och så, när gick en liten sväng runt, träffade vi Tages kusiner! Tänk, Tage igår, kusiner idag. Det var Annas syster, som klurade ut vilka vi var när hon hörde våra barns namn. För-och nackdelar med att välja ovanliga barnnamn. Hade vi döpt  dem till Elias och Maja hade de varit aningen mer anonyma.